"Stretching skola" del 1

Ja nu börjar alltså "stretching skolan", den kommer att finnas uppe på bloggen klockan 15.00 varje dag den här veckan!

Detta är optimalläget, benet ska alltså vara i 90 graders vinkel (detta kan vid stretching varje dag ta 1-3 månader innan man når dit..)





Här stetchas frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur.

Men hur gör man då?
Du börjar med att du tar upp frambenet som om du ska kratsa hoven. Sedan backar du och "tar med dig benet" så att du tillslut står framför hästen med ett någolunda rakt ben som på bilden. När du gör detta så kan det vara bra att vara försiktig. Om man ska stretcha en häst som aldrig blivit stretchad förut kan det vara bra att ha den i grimma och ett grimskaft så att den inte sitter fast om den skulle sprattla till. Jag brukar hålla i ca 8-10 sekunder i intervallet av 3 ggr. Detta har jag läst på en sida som utgick från en amerikansk undersökning men man gör ju som man vill utifrån vad man själv tror på. Något mer som är viktigt att tänka på när man stretchar är att man inte bara släpper ner benet när man är klar utan att man följer med hästen i rörelsen och ställer ner benet. Och att man aldrig står och gungar benet utan håller benet stilla.


En muskel som är vältränad, elastisk och smidig drabbas inte lika lätt av skador, som en kort och stum muskel. En häst som stretchas efter arbete behåller sin flexibilitet, smidighet och rörlighet. Varje häst har sitt eget ändläge och det måste man ta hänsyn till. Precis som vi människor, är en del hästar mer viga än andra.


Kommentarer
Postat av: Sara

Sv; okej :) det är sådär med mej :/ görs?

2011-08-14 @ 15:42:29
URL: http://sarawangmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0