Snabba tips.

Det finns en hel del saker som ser billigt och slarvigt ut bara för att man inte tagit sig tid till att göra det. Här får ni lite snabba tips om hur man snyggar till vardagen utan att det ska vara speciellt komplicerat eller dyrt.

Byt ut nylonremmarna mot läderremmar på sporrarna:
Nylon går bort direkt. Det är varken smidigt eller snyggt, förstår inte varför de ens tillverkas i nylon längre? Sporremmarna i nylon kostar ca: 25 kr, och i läder ca: 59 kr. Och så sjukt mycket snyggare!

Om du inte använder martingal, klipp bort tygelflugorna som sitter på tyglarna. Det gör stor skillnad, och är helt gratis!

Var noga med att stoppa in alla stroppar på träns och sadel. Allting ser så mycket hafsigare ut om stropparna inte sitter fast utan hänger och slänger. Det tar max 10 sekunder att kolla så att alla stropparna sitter i sina hällor.

Försök att alltid linda så att spännet kommer på utsidan av benet, om det händelsevis inte blir så, vik då över den översta kanten över bandet så att inte spännet går upp.



Var noga med att skölja bettet varje dag så sparar du en massa tid nästa dag, och dessutom sparar du på hästens mungipor.

Putsa av stövlarna/jordpushskorna efter varje ridpass. På så sätt håller stövlarna längre, och dessutom har du alltid ett par blänkande skor/stövlar.

Spraya fönsterputs på pannbandet och torka sen försiktigt av det med en trasa. Då blänker det som aldrig förr!



Kommentarer
Postat av: Anna S

Hur menar du med att vika ner översta kanten över spännet på lindorna?

2011-08-17 @ 12:56:17
URL: http://missbelinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0