Travökningar.

Jag skulle vilja få fram travökningarna på Isac. De har faktiskt blivit lite bättre på senaste tiden då han inte längre har lika bråttom i arbetstraven heller, så då är han duktigare på att länga ut steget också. Jag har hört att det är bra att träna på bommar och i uppförsbackar. Hur gör ni för att få igenom och fram ökningarna?


nånting sånthär vore ganska najs?

/ Lisa


Kommentarer
Postat av: Agnes - Hästfantast

Det skulle jag också vilja veta :) Red en häst ett tag som var väldigt högt utbildad i dressyr, han var grym på travökningar. Det var så häftigt att få chansen att rida en så duktig och välutbildad häst! Har för mig att jag läst någonstans att man ska göra mycket tämpoväxlingar i traven och på så sätt kan lära hästen göra fina ökningar, det kanske kan vara nåt? Lycka till!

2012-01-02 @ 22:38:05
URL: http://hastfantast.blogspot.com
Postat av: Agnes - Hästfantast

Sv: Det gjorde jag också, haha! Ja gör det! Skulle vara kul att se före-efter bilder om du har, han ser jättefin ut i kroppen tycker jag :) Haha, kanske därför ögat lurades så ^^

2012-01-02 @ 22:43:28
URL: http://hastfantast.blogspot.com
Postat av: Therése

Som jag skrev till dig förut är bommar bra, även om jag och Tequila själva inte har använt det så mycket eftersom hon är duktig när jag rider rätt. Vet inte riktigt hur vi har lyckats med det, men det blev väldigt mycket lättare när vi fick hem dressyrsadeln ;) Mycket tempoväxlingar skulle jag säga, bomarbete och se till så att han blir starkare rent allmänt och orkar bära sig hela tiden, mycket övergångar för att stärka upp honom och sådär. Så har vi jobbat iaf. :) Och så korta diagonaler i början för att länga på allt eftersom de klarar den kortare sträckan. :)

2012-01-09 @ 22:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0