"Stretching skola" del 2

Hej kompisar klockan är 15.00 nu är det dags för stretching skola del 2! Idag tänkte jag fortsätta med stretching med hjälp av frambenet men med en annan "övning".

                                                                

Här stetchar man bog- och mankmusklerna.

Men hur gör man då? Ta upp frambenet som om du ska kratsa hovarna. Sätt en hand om kotan och en stödjande hand på hästens knä och för sedan bak benet. Din placering bör vara som min på bilden eller om att du står vänd åt andra hållet, det gör man lite som man vill och vågar. Du ska nu föra benet bakåt så långt som möjligt utan att din häst tappar balansen. Här rekomenderar jag att man tar det försiktigt i början, du märker ju om din häst försöker dra tillbaka benet, så det gäller att vara lyhörd på sin häst.








En muskel som är vältränad, elastisk och smidig drabbas inte lika lätt av skador, som en kort och stum muskel. En häst som stretchas efter arbete behåller sin flexibilitet, smidighet och rörlighet. Varje häst har sitt eget ändläge och det måste man ta hänsyn till. Precis som vi människor, är en del hästar mer viga än andra.

                                                                             


Kommentarer
Postat av: Tove - Ridsport & Foto

SV: Tack :)

2011-08-15 @ 15:19:15
URL: http://londoninmyheart.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är verkligen jättestor skillnad på de hästar som stretchas och inte! Så det är verkligen ett tips till alla som vill ha en hållbarare häst, stretcha och rid på så många olika underlag som möjligt per pass eller per vecka! Bra ben och muskler + bra mat = en friskare häst :)

2011-08-15 @ 18:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0